Querkus bewerkingen

Het eiken fineer uit de Querkus collectie kun je uniek en eigen maken door bewerkingen in het fineer toe te passen. Met deze bewerkingen kun je het beeld individualiseren en creëer je een eigen product. De beleving van het natuurproduct wordt zo extra benadrukt. Je hebt de keuze uit plain, brushed, scratched, distressed en embossed.

 

Plain

Bij plain is het oppervlak van eiken fineer effen. De platen zijn standaard voorgeschuurd met korrel 120 en je kunt ze nog verder naschuren.

 

Brushed

Brushed is een geborsteld oppervlak die de natuurlijke houtstructuur beter tot haar recht laat komen. Je hebt bij brushed de keuze uit B1, B2 en B3. Hoe hoger het getal, hoe dieper de geborstelde structuur. Bij B1 wordt het hout subtiel en lichtjes uitgeborsteld. Bij B2 en B3 gaat de structuur meer de diepte in en kun je het effect vergelijken met zandstralen.

 

Scratched

Bij scratched worden de eiken platen met een bepaald patroon geschuurd, waardoor ze het uiterlijk krijgen van fijn bezaagd hout. Scratched is in vijf verschillende bewerkingen beschikbaar: S1, S2, S3, S4 en S5, waarbij iedere bewerking een ander patroon heeft.

 

Distressed

Bij distressed wordt door middel van willekeurig ingebrachte hamerinslagen een grillig patroon gecreëerd. Het eiken fineer krijgt hierdoor een doorleefd uiterlijk.

 

Embossed

Bij deze oppervlaktebewerking wordt een reliëf in de platen aangebracht, waardoor het oppervlak een verweerde look en feel krijgt.