TEMPLE OF FANTASY | Deel 1
TEMPLE OF FANTASY | Deel 1
Trendblog | Monique van der Reijden

TEMPLE OF FANTASY | Deel 1


In deze ultieme droomsfeer valt van alles te bewonderen. Het creatief mixen van materialen is hier verheven tot kunst. Dit interieur haalt inspiratie uit het werk van kunstenaar M.C. Escher; een speeltuin voor volwassenen vol trappen, doorkijkjes, panoramaramen, bogen, spiegels en statige kolommen. De combinatie van fantasierijke designobjecten en zweverige kleuren voelt aan alsof we op de set zijn beland van de film Crazy Rich Asians.

 

“De context van ‘beleving’ schroeven we een tandje op: Kunst is geïntegreerd in een ruimte vol comfort, luxe en vermaak. Deze trend daagt iedere architect en interieurontwerper uit om out-of-the-box te denken!”

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

 

 1. Corian Jade Onyx
  Corian Jade Onyx
  Vanaf € 1.356,48

 

 

STYLINGTIP

De lichte houtfineer soorten uit de collectie Leeuwerik The Veneer lenen zich goed voor het maken van pilaren of kolommen dankzij het buigzame karakter. In deze trend wordt de natuurlijke uitstraling van hout altijd gecombineerd met pastelkleuren en andere materialen die de look hebben van beton, marmer of ‘gekleurd’ onyx. De Jade Onyx van Corian® is semi-transparant en kan met een lichtbron extra worden aangelicht. Dankzij de naadloze en kneedbare verwerking van Corian® neemt dit materiaal elke gewenste vorm aan op elke plek in het interieur en voor elke toepassing.

 

TREND | ELLE DECORATION

Foto's: Trendproductie Mad World voor de Elle Decoration i.s.m. Trendcompass

 

OP DE COVER VAN ELLE DECORATION

Leeuwerik heeft meegewerkt aan de trendproductie Mad World van stylist en trendforecaster Monique van der Reijden gepubliceerd in het juni/juli nummer van Elle Decoration. De nieuwe collecties van Corian®, Polyrey en Leeuwerik The Veneer worden op kunstzinnige wijze gecombineerd. Het maken van een decorwand of ruimteverdeler met behulp van pilaren of een golvende belijning daagt elke ontwerper uit de ruimte creatiever en organischer in te delen. Zo ontstaat een zachter en speelser interieur met meer beweging. 

 

 1. Corian Gray Onyx
  Corian Gray Onyx
  Vanaf € 1.356,48

 

 

CREATIE EN INNOVATIE

Aan de verwerking van echt natuursteen in het interieur, zoals marmer en onyx, zitten nogal wat risico’s zoals zichtbare naden, poreusheid en vlekgevoeligheid. Een sterk alternatief is de nieuwe collectie van Corian® met mooie alternatieven voor marmer, onyx en graniet. De driedimensionale en naadloze vormbaarheid van dit materiaal past goed bij deze trend. Maak bijvoorbeeld, in plaats van een standaard trapje, een ‘trap-sculptuur’ (lees: naadloos en in 1 kleur zoals in het moodboard te zien is in Corian® Lime ice). Leeuwerik adviseert en heeft een trainingsprogramma in de toepassing van dit innovatieve materiaal. Neem voor meer informatie contact op.

 

Foto: interieur Boguanxi’an Sales Center in Shandong – China een ontwerp van BENJAI Architecture.

 

LICHTSPEL

Bij de creatie van een ‘ruimte-in-een-ruimte’ signaleren we steeds vaker de toepassing van LED verlichting die 360 graden doorloopt zoals te zien is in het Boguanxi’an Sales Center in Shandong. In combinatie met de iriserende en reflecterende achterwand worden deze zitplekken een stuk ruimtelijker en sfeervoller. De coördinatie van kleur tussen wanden en meubelen, in dit geval met roze, is ook een manier om de kamer groter te doen laten lijken.

 

Foto: close-up uit de Trendproductie Mad World, Saba Italia ‘19.

 

INTERIEURADVIES

Ontwerp meubelen op maat en coördineer met wanden, vloeren en – zeker niet te vergeten – het plafond voor een driedimensionale beleving. Nieuw is de golvende vorm die de komende jaren een plek gaat veroveren in navolging van de geometrische vormen. Welke materialen geschikt zijn voor een golvende afwerking? Daarin geeft Leeuwerik graag advies.

 

 1. Corian Pebble Terrazzo
  Corian Pebble Terrazzo
  Vanaf € 1.356,48

 

 

Foto's: 1. Collectie Cartesio van artceram.it - 2. Lamp Elements van adriancruzelements.com - 3. The Cherries on Top - hellemardahl.com

 

ROND DETAIL

De cirkel, strak grafisch of organisch gevormd, is een basisvorm in deze trend. Van grote cirkelvormen verwerkt in de architectuur tot de kleinste accessoires in de styling. Voor de juiste ‘sprankeling’ spreken glazen en porseleinen objecten tot de verbeelding. Let maar op: Iedereen blijft verwonderd staan bij de Lamp Elements van toptalent Adrian Cruz of de verzameling The Cherries on Top van Helle Mardahl.

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?