WARM MINIMALISME
WARM MINIMALISME
Trendblog | Monique van der Reijden

WARM MINIMALISME


TREND WARM MINIMALISME 

Strakke lijnen en eenvoudige vormen in architectuur mengen zich met natuurlijke materialen waarbij hout de hoofdrol speelt in de trend Warm Minimalisme. Meer dan ooit worden houtoptieken toegepast in luxe woon- en werkruimtes voor een warme en natuurlijke uitstraling. Met de hoogwaardige decoratieve panelen uit de nieuwe DeepFlow collectie creëer je een realistische houtlook met een diepe, voelbare structuur. De natuurlijke sfeer wordt verzacht met organische meubelen, subtiele sfeerverlichting en zachte, luxe stoffen. 

 

 

HAPTISCHE ERVARING

Gladde oppervlaktes maken plaats voor de natuur in huis met voelbare houtstructuren en een unieke haptische ervaring. In deze serene woonsfeer geldt ‘less is more’ en wordt warmte gecreëerd met houtoptieken in verschillende kleuren en structuren. De nieuwe Pfleiderer Deepflow collectie van Leeuwerik bestaat uit drie verschillende texturen Maestro, Rialto en Allegro en 17 verschillende houtkleuren; een realistische houtoptiek als wanddecoratie en voor op maat gemaakte keukens, badkamers, kasten en meubelen. 

 

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik:

“Een realistische houtoptiek met een diepe en voelbare structuur is een basiselement in het warme, moderne interieur van de trend Warm Minimalisme. De nieuwe collectie DeepFlow haakt hier perfect op in met decoratieve panelen met de expressiviteit van hout. Zo creëer je een nieuwe haptische ervaring in het interieur”.

 

Foto: DeepFlow collectie, Nils Van der Celen interieurarchitectuur en Joe Design Studio

 

HOUT VOOR WELL-BEING

Niet alleen de look maar ook aanraking van natuurlijke materialen in het interieur draagt bij aan meer well-being. Vooral hout als wandbekleding dat doorloopt in op maat gemaakte ingebouwde meubelen is een trend. De sfeer is warm en de natuurlijke structuren van hout geven een comfort dat niet te evenaren is met harde kunststof oppervlakten. De nieuwe Pfleiderer DeepFlow collectie van Leeuwerik bootst houtoptiek na met levensechte texturen en kleuren. De decoratieve panelen zijn geschikt voor toepassing in natte ruimtes, onderhoudsvriendelijk en antimicrobieel. Klik op onderstaande button voor het aanvragen van het Warm Minimalisme stalenpakket. 

 

               

Foto: interieurontwerp Nils Van der Celen interieurarchitectuur

                    

               

GEEN POESPAS 

Interieurontwerper Nils van der Celen is een meester in de creatie van Warm Minimalisme. Elk van zijn interieurs is puur en logisch met evenwichtig materiaalgebruik. Prachtig hoe de details laten zien hoe er een complex en gedetailleerd proces achter deze minimalistische stijl schuilt. Een bron van inspiratie voor tijdloze en leefbare interieurs. 

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: interieurontwerp JOE Design Studio

WALNOOT & EIKEN

Het mixen van verschillende houtoptieken in het interieur heeft een verrassend warm en natuurlijk effect. Walnoot heeft een exclusieve uitstraling en past in zowel een modern als klassiek interieur. De combinatie van walnoot met eikenhout versterkt het natuurlijke karakter en de sfeer wordt minder kil. 

                   

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: DeepFlow collectie 

 

VAN DICHTBIJ

De meerwaarde van de nieuwe DeepFlow collectie ervaar je pas écht bij het zien en voelen van het materiaal. Vraag de stalen vrijblijvend aan om zo van dichtbij de verschillende texturen en kleuren te beleven via deze link

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: @japandi.lights en Casamance – Alpine

 

JAPANDI FOREVER

De fusie tussen Scandinavisch en Japans design resulteert in een internationale woonstijl die holistisch, natuurlijk en tijdloos is. Eenvoud en functionaliteit als uitgangspunt in combinatie met ambachtelijkheid. Het gebruik van hout(optiek) voor wandbekleding, kasten en lambrisering is een basis ingrediënt voor deze trend. Een speelse draai geef je door een bank of fauteuil te bekleden met zachte stof met een modern-retro dessin. 

 

                                 

 

HOUT & PAPIER

Maak combinaties van DeepFlow houtoptieken met andere natuurlijke texturen zoals de zand-optiek uit de nieuwe PaperStone® collectie. Dit duurzame materiaal gemaakt van samengeperst papier is bestand tegen water en is zo sterk als steen; perfect voor in keukens en badkamers.

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Ursa Architects 

 

HOUT & STEEN

In dit interieur van Ursa Architects wordt de ruimte optisch verdeeld door wanden die als moderne ‘pilaren’ de show stelen. Bekleed met hout en het bovenste gedeelte met steenoptiek dat extra is aangelicht, maakt de minimalistische sfeer chique en minder monotoon. Met de DeepFlow collectie ontstaat een niet van echt hout te onderscheiden natuurlijke optiek dankzij de voelbare en levensechte houtstructuur.

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Molteni

 

GROEN DENKEN EN DOEN

Door aan dit high-end interieur vol lichte naturel kleuren en houtoptieken de trendkleur groen toe te voegen, voeg je een spannende dynamiek toe aan de sfeer. Van jagersgroen tot olijf- en lindegroen of juist een toon-op-toon mix van groenkleuren is een 'verademing' voor het interieur, net als buiten in de natuur!

                      

Foto: @Burondo en Emma Louise Payne

 

INTERIEURBOUW MAAKT HET LUXE

De ambachtelijke interieurbouw draait overuren in de nieuwste woontrends. We willen alles op maat laten maken voor een zo uniek en persoonlijk mogelijke sfeer. De warme look van hout en het maatwerk wordt extra geaccentueerd door de houten lijst die op het front geplaatst is. In combinatie met zwart natuursteen wordt de badkamer chique en sfeervol. 

 

              

                  

Foto: ar-architecten x Frederic Kielemoes

 

LOUNGEN EN ETEN IN DE ZITKUIL

De zitkuil maakt een comeback in high end architectuur. Niet alleen een luxe bank die verlaagd in de grond nog meer warmte en gezelligheid creëert rondom de open haard, maar ook een verlaagde eethoek is een nieuw idee. Het laag bij de grond principe maakt de beleving van een ruimte nog grootser en ruimtelijker. Het uitzicht naar buiten is de allergrootste luxe en met de houten wandbekleding haal je de natuurlijke sfeer optimaal naar binnen. 

 

Foto: ar-architecten x Frederic Kielemoes

 

GRENSVERVAGING

Dit interieur van Ar-architecten & Frederic Kielemoes laat zien hoe de grens tussen binnen en buiten vervaagt op een nieuwe manier. Vloertegels lopen naadloos over, het lijkt alsof de bomen in de tuin op een grafische manier herhaald worden in de pui en het decor rondom de stoere open haard. 

 

Foto: interieurontwerp JOE Design Studio

 

STYLINGTIP: HOUTEN LAMBRISERING

Niet alleen krijgt deze slaapkamer een warmere uitstraling door de houten lambrisering, de akoestiek verbetert ook en de sfeer voelt natuurlijker en daardoor beter aan. De Aberdeen Donker DeepFlow R20404 heeft dankzij de voelbare en zichtbare structuur een realistische houtlook met de voordelen van decoratieve panelen.

 

 

TREND: HOUTEN ACCESOIRES

In de Warm Minimalistische sfeer zijn handgemaakte houten accessoires een goede manier om de natuurlijke sfeer te versterken.

 

Foto: Classicon x Christiaan Haas, Norm Architects, hethoutlokaal.shop

 

GRATIS STALEN:

Klik op onderstaande link voor het aanvragen van een gratis staalpakket van de Leeuwerik materialen die inhaken op dit trendbeeld.  

 

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je dit blog delen?