Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Massief hout brengt uw interieur tot leven 

Massief hout verwerkt tot panelen past perfect in een modern interieur. Of je nu in de woonkamer, bar of openbare ruimte bent. Overal zie je de massieve panelen terugkomen. Door en door het echte natuurlijke materiaal geeft een geweldig resultaat in ieder design. Ontdek het zelf bij de twee topmerken van Leeuwerik; Alfa en Eurohout panelen met doorgaande of vingerlas lamel. 

Bekijk ook onze fineercollecties!

Naast massief hout hebben wij een uitgebreid assortiment fineer. Kenmerkend aan ons fineer is dat het de waanzinnige look and feel van massief hout heeft. Van het klassieke eiken tot authentiek noten of Scandinavisch vuren. Vele fineersoorten zijn beschikbaar.

Onze fineercollecties

Eiken, een tijdloos decor

Waar massief hout nog overal terug te vinden is, is eiken een veelgebruikt decor. Het is een lichte houtsoort die in iedere toepassing uitstekend tot zijn recht komt. Of het nou voor een zakelijke of persoonlijke ruimte is, eiken zal nooit misstaan. Daarom heeft Alfa de Eiken Pure Style collectie ontwikkeld. Dit is een afwerking die speciaal voor massief eiken ontwikkeld is. Een gezandstraalde of geborstelde afwerking geeft een massief paneel extra charme. Daarnaast zijn de eiken decoren gesorteerd. Zo zijn er wilde decoren met veel noesten, maar ook juist rustieke patronen van deze houtsoort. 

Ontdek Eiken Pure Style

 

Massief eiken hout

Alfa massief hout, van vintage tot strak en modern 

Een van onze topmerken in massief hout is Alfa. Alfa staat vooral bekend om de veelzijdigheid in het assortiment. Het bevat unieke robuuste platen die historie uitstralen, maar ook massieve panelen voor een strak en modern interieur. Voor iedere toepassing hebben zij een authentieke oplossing die de juiste sfeer creëert. 

 

Alfa Massief hout

Het robuuste en unieke eiken van Alfa Altholz 

Vintage is weer helemaal aan het opkomen en verovert al vele inrichtingen. De vraag naar hout met een oud karakter neemt toe. Alfa heeft hier fantastisch op ingespeeld met Alfa Altholz. Authentieke platen met levensechte structuren creëren meubels die historie uitademen. Het massief hout is gerecycled uit oud hout, hierdoor heeft ieder paneel zijn eigen look en feel. 

Meer over Alfa Altholz

De innovatieve techniek van Alfa 3-lagen panelen

Strakke massieve panelen, ook daar kan Alfa in voorzien. De 3-lagen platen beschikken over een bijzondere productietechniek. De drie platen worden eerst afzonderlijk geschuurd en gekalibreerd. Daarna worden ze pas verlijmd. Daardoor zullen deze platen niet kromtrekken, mits ze verwerkt worden volgens de voorschriften. Een unieke eigenschap van dit bijzondere massieve hout. 

Meer over 3-lagen-panelen

Alfa Altholz

Alfa 3 lagen

Massieve panelen met doorgaande of vingerlas lamel

In massieve panelen kan er verschil worden aangebracht in vingerlas en doorgaande lamel. Doorgaande lamel houdt in dat plaat die is opgebouwd uit lamellen volledig doorloopt. De stroken worden niet onderbroken, maar zijn een geheel. 

Meer doorgaande lamel

 

Doorgaand

Bij vingerlas lamel worden de banen wel onderbroken en zijn er verschillende stukken hout achter elkaar verlijmd. Hierdoor ontstaat als het ware een metselpatroon van hout. Beide varianten geven een mooi resultaat. Het is een kwestie van smaak wat het beste is.

Meer vingerlas

Vingerlas

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×