Decospan

     

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Decospan fineerDecospan fineer

Decospan

Fineer van Decospan is één van de veelzijdige producten in het assortiment van Leeuwerik. Fineer zijn dunne laagjes hout van 0,6 mm gesneden uit een boomstam. De gekozen voeg- en snijwijze creëert een eigen uiterlijk en kenmerk van het fineer. Decospan biedt een ruim aanbod aan fineer met meer dan 150 verschillende houtsoorten.

 

De snijwijze van Decospan fineer

Buiten de keuze voor een houtsoort of collectie is ook de snijwijze van fineer belangrijk voor de uitstraling. Door een snijwijze komt er een unieke tekening tot stand:

Dosse fineer

Bij dosse fineer wordt het fineer uit het hart van de boom gesneden, waardoor er een “bloem” tekening ontstaat.

Kwartier normal cut

Bij deze snijwijze wordt er haaks op de jaarringen gesneden, waardoor er een regelmatige tekening met rechte lijnen ontstaat.

Kwartier rift cut

Bij deze snijwijze draait de boom rond zijn as waarbij er onder een bepaalde hoek haaks op de jaarringen wordt gesneden.

 

 

De voegwijze van Decospan fineer

Naast de houtsoort en de snijwijze, bepaalt ook de voegtechniek in grote mate hoe het ontwerp eruit komt te zien. De voegwijze is het met elkaar verbinden van verschillende stroken fineer tot een geheel met het uiterlijk dat je zelf hebt gekozen.

Boek

Bij deze voegwijze worden de stroken fineer twee aan twee gespiegeld aan elkaar gevoegd. Hierdoor ontstaat er een compositie die de beeldafwikkeling van de boom laat zien.

Geschoven

Bij deze voegtechniek worden de fineerstroken letterlijk achter elkaar geschoven, waardoor er een onregelmatig beeld ontstaat. Deze voegtechniek is een goede keuze wanneer het fineer nog moet worden ingekleurd. Alle stroken liggen namelijk met dezelfde zijde naar boven waardoor je nauwelijks kleurverschil krijgt.

Gedraaid geschoven

Het beeld wordt evenwichtiger door de kop-aan-voet combinatie. Er is geen boven- of onderkant bij de plaat en door deze voegwijze ontstaat er een regelmatig beeld.

Mixmatch

Mixmatch is de enige voegtechniek zonder regelmaat. Bij deze techniek worden fineervellen van verschillende boomstammen gebruikt om een beeld te creëren. Deze gepatenteerde techniek van Decospan realiseert de authentieke uitstraling van echt massief hout. Dosse en kwartier gesneden fineer kunnen door elkaar gebruikt worden.

 

 

Decospan fineer bewerken

Fineer van Decospan is een echt natuurproduct en je kunt het op vele manieren bewerken. Door het fineer van Decospan te lakken, beitsen of oliën geef je een persoonlijke uitstraling aan het fineer. Ook kun je kiezen om verschillende “scratch”-, borstel- of hamerslagtechnieken toe te passen.

 

Veelgebruikte toepassingen van Decospan fineer

Het fineer van Decospan is een veelzijdig product. Zo zijn wij leverancier van Decospan flexfineer (Decoflex), Decospan fineerband (Decoroll), Decospan gefineerd plaatmateriaal, Decospan HPL met fineer (Decolam) en Decospan meerlaags fineer (Decoply). Veelgebruikte toepassingen van Decospan fineer zijn:

  • Kasten
  • Keukens
  • Meubels
  • Wanden

 

Decospan interieurDecospan interieur

 

Unieke eigenschappen van Decospan fineer

Het fineer van Decospan is geheel naar persoonlijke smaak te realiseren. Je hebt de keuze uit verschillende houtsoorten, voegwijzen, snijwijzen en bewerkingen waardoor je fineer creëert met een unieke uitstraling.

 
Doe inspiratie op in onze Fineerstudio

De Leeuwerik Fineerstudio is de juiste plek wanneer je inspiratie wilt opdoen voor jouw project. In deze studio vind je de meeste exclusieve fineersoorten van Decospan op groot formaat. Ook heb je in deze studio alle presentatiemappen, brochures en stalen bij de hand waardoor de keuze voor de juiste fineersoort een stuk eenvoudiger wordt! Weet je al welk fineer van Decospan geschikt is voor jouw interieurproject? Bestel het fineer dan eenvoudig in onze webshop.

 

 

Projecten met Decospan