Medite Optima

                                  

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Medite Optima

Medite Optima is een innovatief vochtbestendig MDF met een hogere dichtheid dat geschikt is voor toepassingen in vochtige condities. Met Medite Optima van Leeuwerik kun je de prestaties en kwaliteit van jouw projecten verbeteren. Medite Optima heeft een hogere dichtheid, heeft dus meer hout in de plaat en een veel sterkere lijmverbinding dan normaal vochtwerend verlijmd MDF. Het geeft hierdoor bij frezen een strakker freesbeeld en gladder oppervlak, waardoor het zeer geschikt is voor gedetailleerde ontwerpen. Je hebt door het strakke freesbeeld een veel beter lakresultaat, waardoor je bespaart op schuur- en lakkosten. Medite Optima is dankzij de sterke vochtwerende verlijming geschikt voor toepassingen in ruimtes waar een hogere luchtvochtigheid heerst, zoals keukens, badkamers etc.

 

Veelgebruikte toepassingen van Medite Optima


Medite Optima is geschikt voor toepassingen in ruimtes waar een hogere luchtvochtigheid heerst. Zo wordt het onder andere toegepast in:

  • Keukens
  • Badkamers
  • Lijsten en plinten
  • Raamkozijnen
  • Vloeren
  • Binnentimmerwerk

 

Unieke eigenschappen van Medite Optima

Medite Optima is vochtwerend MDF met een hogere dichtheid. Het heeft dus meer hout in de plaat en een veel sterkere lijmverbinding dan normaal vochtwerend verlijmd MDF. Hierdoor geeft Medite Optima bij frezen een strakker freesbeeld en gladder oppervlak, waardoor het voor gedetailleerde ontwerpen zeer geschikt is. Dit MDF is FSC®-gecertificeerd en voldoet het aan de CARB 2-normering.

 

Bestel Medite Optima in onze website

Medite Optima bestel je eenvoudig in onze webshop in meerdere diktes en maatvoeringen. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze product specialisten.