Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83


Querkus Oak Natural

Querkus Oak Natural staat voor het unieke uiterlijk van eiken fineer. Het is hout in één van zijn puurste vormen. Het Querkus fineer is afkomstig uit de gecontroleerde bossen van Kroatië en duurzaam geproduceerd. Dit wordt gegarandeerd door het FSC certificaat dat Querkus heeft. Voor een authentieke look is Querkus een echte aanrader.  

De Querkus platen zijn niet afgewerkt en kunnen daarom nog naar eigen smaak bewerkt worden door te beitsen of te vernissen. Een houtolie is ook een middel dat uitstekende bescherming biedt. Daarmee blijft het natuurlijke uiterlijk en het authentieke gevoel van het eiken fineer behouden. 

Querkus Adagio, Allegro en Vivace 

Querkus Oak Natural kan op drie verschillende manieren verwerkt worden. Voor iedere smaak is er een passend design ontwikkeld. Dit komt door de unieke en gepatenteerde voegmethode van Decospan. Oak Natural is verkrijgbaar in Adagio, Allegro en Vivace. Adagio is kwartier gevoegd, Allegro kwartier –halve dosse en Vivace is unieke vanwege de knopen in het oppervlak. 

Adagio Allegro Vivace

Querkus Oak Natural
Querkus Oak Natural Adagio, Allegro en Vivace.

Bijzondere bewerkingsmogelijkheden 

Het eiken fineer van Querkus kan nog verder verwerkt worden. Dit is vooral afhankelijk van de dikte die gebruikt wordt. Oak Natural is verkrijgbaar in respectievelijk 0,6 mm, 1 mm, 1,5 mm en 2 mm. Hoe dikker het fineer is, hoe meer structuur er kan worden aangebracht. Wanneer er een schuurbewerking op wordt losgelaten dan kan de dikte afnemen. Vandaar dat een uiteindelijke plaat dunner kan zijn dan de oorspronkelijke fineerdikte.  

Eikenhout is perfect voor een schuurbewerking. Alle Querkus platen zijn voorgeschuurd met korrel 120, ook wel Plain genoemd. Met deze bewerking is er nog veel ruimte voor bewerking over. Het fineer kan dan naar eigen wens nog geschuurd worden. 

Naast Plain kan het hout ook geborsteld worden. Querkus gebruikt hiervoor de term Brushed. Dit is beschikbaar in de B1 en B2 versie. Met B1 wordt alleen het zachte zomerhout licht uitgeborsteld. Het verhoogt het natuurlijke gevoel van het hout.Type B2 is diep borstelen en is vergelijkbaar met zandstralen. Er wordt dan een diepe structuur aangebracht.  

Als laatste bewerkingsmogelijkheid van Decospan is er nog de Scratched methode. Daarvoor wordt de gepatenteerde procedure van lintzaageffecten ingezet. Hier zijn vijf verschillende variaties mogelijk. Door het scratchen van het fineer ziet het fineer eruit alsof het ambachtelijk bewerkt is.  

Bekijk de Scratch en Brush bewerkingen

Uiteindelijk kan Querkus nog verzaagd worden en bewerkt worden door middel van een vernis of olie.  

De afbeeldingen van de Querkus collectie geven een indruk van het decor. Het is een natuur product, dit betekent dat iedere plaat uniek is.

Verder naar de producten

Kenmerken van Querkus Oak Natural

- FSC® gecertificeerd
- Authentiek eikenhout
- Strak en modern
- Verkrijgbaar in dunfineer en verlijmd op drager
- Tijdloos populair

Querkus 

Querkus is de oplossing voor de trends van nu. We willen duurzaam design combineren met authentieke materialen met strakke, moderne elementen. Verkrijgbaar in meerdere designs. 

BEKIJK DE VOLLEDIGE QUERKUS-COLLECTIE

Naar de decoren

Querkus - Oak Natural producten

Goed te weten

Acclimatiseren

Wanneer u platen toepast in een ruimte met een ander klimaat dan in de ruimte waar ze waren opgeslagen (bijv. nieuwbouw woning met een relatieve hoge luchtvochtigheid), dan moeten ze gedurende enige tijd in deze ruimte worden opgeslagen om te acclimatiseren.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op