Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Resopal HPL - plaat voor decoratieve interieurtoepassingen

Resopal noemt zichzelf “Pioneer of the surfaces” en is een van de grotere HPL-producenten van Europa. Al meer dan 80 jaar leveren zij een topprestatie met innovatieve product-oplossingen, kwalitatief hoogwaardig materiaal en een hoge leverbetrouwbaarheid. De Resopal collectie is ontstaan uit een samenwerking tussen architecten en interieurbouwers. Dit heeft geleid tot een uitzonderlijke en diverse collectie. Frisse uni kleuren en authentieke houtdecors worden onder andere afgewisseld met ruige steenrepro’s.

Om deze redenen is Resopal al jaren een van de favoriete merken van vele architecten, designers, interieurbouwers, aannemers en industriële verwerkers.

Resopal collecties

Resopal heeft een groot aanbod aan decoren. In totaal zijn er maar liefst 250 kleuren verdeeld over 9 collecties voor binnentoepassingen. Deze variëren van felle en frisse uniekleuren en robuuste houtdecors, tot prachtige steenrepro’s en verbluffende metaaluiterlijken. Leeuwerik kan voorzien in alle kleuren uit het assortiment van Resopal in verschillende afmetingen en diktes.

Bekijk alle Resopal decoren

Resopal Essential Large Oak

Het nadeel van HPL is dat een zelfde patroon voortdurend herhaald word. Resopal heeft hier dé oplossing voor gevonden met Essential Large Oak. Dit zijn drie eiken decoren met dezelfde kleur, maar met een ander patroon. Door deze HPL te combineren ontstaat een divers uiterlijk waardoor het net massief hout lijkt. 

Essential Large Oak A, B en C

Lees meer

Structuren: Traceless, hoogglans en nog veel meer

Alle decoren van Resopal kunnen in een hoogglans structuur worden aangeleverd. Deze liggen echter niet allemaal op voorraad. Er zijn negen kleuren die standaard in een hoogglans structuur geleverd kunnen worden.

Resopal heeft nog meer structuren. Naast hoogglans zijn er nog 18 bijzondere afwerkingen voor de HPL panelen. Van het bekende hoogglans, tot het robuuste steen van Stone Mountain. Dan is er bijvoorbeeld ook nog Resopal Traceless, dit is een matte structuur die uitstekend werkt tegen vingerafdrukken. Hierdoor is er veel minder onderhoud nodig. Resopal adviseert om dit op verticale toepassingen toe te passen. Het biedt een elegant en luxe uiterlijk.

Meer Resopal structuren

Uitgebreid aanbod aan houtdecors

De Woodgrains collectie van Resopal bestaat uit een groot aanbod van houtrepro’s. Hier heeft u keuze uit maar liefst 54 verschillende decoren. Er is dan ook veel diversiteit in. Zowel donkere decoren die doen denken aan sterk gerookte houtsoorten als lichte kleuren. Er is zelfs een eikencollectie die sprekend lijkt op het echte populaire hout.

Metal on Resopal

Resopal heeft een speciale Metal on Resopal-collectie. Dit is meer dan een HPL met een metaalrepro. De toplaag van deze plaat bestaat uit aluminium. Hierdoor heeft deze collectie de echte charme van een metaaloppervlak.

Ruime aanbod in Resopal

Leeuwerik heeft een ruim aanbond in de HPL-collectie van Resopal. De verschillende decors zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, diktes en structuren. Door middel van onze stalenservice kunt u alle kleuren aanvragen en rustig bekijken en voelen. Ga daarvoor naar onze decorenzoeker.

Verder naar de producten

Resopal eigenschappen

- Kasbestendig
- Hittebestendig
- Stootvast
- Slijtvast
- Eenvoudig schoon te maken
- 0,8 mm – 3 mm dik

Naar de decoren

Goed te weten

Vingerafdrukken op HPL

Vaak zijn er vingerafdrukken en/of vetvlekken zichtbaar op donkerkleurige hpl die moeilijk te verwijderen zijn met standaard schoonmaakmiddelen. Dit is vaak simpel op te lossen door het oppervlak te reinigen met pure groene Dreft, let wel alleen met deze variant zijn er goede ervaringen. Even laten intrekken en dan met een lauw sopje afnemen.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op