RADICAL GLAM
RADICAL GLAM
Trendblog | Monique van der Reijden

RADICAL GLAM


Foto: Lamp Rossana Orlandi, Milan Design Week ‘23, trendproductie Radical Glam voor Eigen Huis & Interieur

TREND RADICAL GLAM

We beleven in de trend RADICAL GLAM het moderne, luxe interieur met een revival van de tijdloze klassiekers wit en zwart. De sfeer straalt kracht en een puurheid uit. Aluminium en rvs creëren een subtiele glans, met accenten in grijs, paars en roze ontstaat een ‘nieuwe’ nineties vibe. Donker en licht houtfineer brengen het interieur in natuurlijke balans. Voor het radicale gevoel wordt gespeeld met hedendaagse kunst en Collectible Design. In deze trend wordt het gevoel van luxe versterkt door de toepassing van de Shinnoki houtfineer collectie van Leeuwerik, gepubliceerd in de laatste trendproductie van Eigen Huis & Interieur. 

 

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik:

“De Shinnoki en PaperStone® collecties geven in de nieuwe trendproductie RADICAL GLAM het moderne interieur een luxe boost. Juist in een high-end woonsfeer draait het om de materialenmix; dat is precies onze expertise!”.

 

 

STYLINGTIP: LUXE BASIS

In plaats van verf worden wanden steeds vaker kamerhoog bekleed met houtfineer voor een veel luxere en natuurlijke sfeerbeleving. Met de Raven Oak van de Shinnoki houtfineer collectie krijgt een wandoppervlak de perfecte donkere basis om te mixen met beton, natuursteen en metaal. 

 

Foto: bank Dylan van Minotti SpA

 

SPELEN MET VLAKKEN 

Dit interieur krijgt een krachtige uitstraling door de gelaagdheid in de op maat gemaakte achterwand met een donker hout(fineer) met daarvoor een aluminium vlak geplaatst als een abstract kunstwerk in het interieur. Het spelen met grote hout- en metaalvlakken in het decor geeft diepte en luxe aan de sfeer. De Italiaanse zitmeubelen blinken uit in comfort en een zachte, rondere vormgeving die inhaakt op de nieuwste trends. Meer diagonale lijnen in de opstelling van meubelen zijn en vogue.

               

               

STYLINGTIP: VOEG METAAL TOE

In dit trendsignalement is het advies om metaal optieken in aluminium, spiegel en rvs-look te mixen met een donker – zwart of donkerbruin – houtfineer en beton voor contrast en warmte. De Stardust Walnut uit de Shinnoki collectie van Leeuwerik is tijdloos en mooi in balans met de koelere kleuren en glanzende optieken. Klik op onderstaande button voor het aanvragen van het Radical Glam stalenpakket. 

 

                       

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Shinnoki houtfineerwand – Raven Oak en bed Sofi van Antonia Lupi Design

DENK ZWART-WIT 

Hardere contrasten in één interieur met zwart-wit als basis is het nieuwe ingrediënt voor het high-end interieur. De trend is hierbij wél om veel meer tactiliteit toe te voegen door te spelen met hout- en steenstructuren op wanden en meer glanzende effecten voor het gevoel van glamour en luxe.  

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: keukenontwerp Poliform

 

KRACHTPATSER

Grijs is de verbindende kleur tussen het zwart en wit in deze nieuwe ‘power’ keuken. Het subtiele glanzende effect van aluminium en rvs springt eruit. In deze keuken staan strakke lijnen en de materialenmix centraal met geribbeld en gerookt glas als de dragers van ruimtelijkheid en lichtheid.

 

                 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Badkamermeubel in PaperStone®, gerecycled papier en petroleumvrije fenolhars

 

PAPERSTONE®, PRAKTISCH en WATERPROOF

Het interieur van de badkamer wordt warmer en persoonlijker met materialen die duurzaam en karaktervol zijn zoals PaperStone®.
Dit revolutionaire nieuwe materiaal combineert de luxe uitstraling van natuursteen met de praktische en ‘waterproof’ eigenschappen van dit materiaal.

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: PaperStone® Slate, trendproductie Radical Glam van Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen en keuken van architect Johan Carlsson, ph. Enok Holsegaard 

 

STYLINGTIP: DUURZAAM

De klassiekers onder de keukens in de kleuren zwart en wit worden luxer en actueler door het gebruik van duurzame materialen, zoals de nieuwe PaperStone® en Shinnoki collecties van Leeuwerik. 

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: PaperStone®

 

NIEUW: PAPERSTONE® 

Nieuw in de collectie van Leeuwerik is PaperStone® . Dit materiaal heeft de look van steen maar is gemaakt van gerecycled papier en petroleumvrije fenolhars. PaperStone® kan worden gebruikt voor het bedekken van oppervlakken, badkamer- en keukendesign en meubels zoals maatkasten en tafels. Dit nieuwe duurzame materiaal is ook een kostenefficiënte oplossing als alternatief voor natuursteen. Het eindresultaat is poreus, UV- en slagvast en bestand tegen temperaturen tot 180 graden Celsius.

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: keukenontwerp meta-milano.com en Acerbis x Spotti Milano, A Milanese Utopia

 

‘70 ALLURE MET BRUIN 

Niet vaak dat een herintroductie zo ‘on trend’ is als de nieuwe meubelcollectie van Acerbis met het modulaire zitsysteem Free System en de Nanda stoelen die in de jaren 70 ontworpen zijn en nu opnieuw in productie zijn gegaan. Naast zwart en wit is daar de trendkleur bruin – hot in de jaren 70 – waarmee een warm accent gelegd kan worden in het zwart-witte interieur van deze interieurtrend Radical Glam. De Fenix Rosso Jaipur is de perfecte trendkleur voor de toepassing van bruin in de keuken, monochroom of in combinatie met de Fenix Nero Ingo. 

 

              

                  

Foto: Decospan, projectontwerp Studio Benoit

 

DECORATIEVE LATTEN

Een perfecte balans tussen een zakelijke en sfeervolle ruimte zien we in het nieuwe kantoorpand van Linum Europe in Kortrijk. Studio Benoit zorgde voor een inrichting in industriële stijl waarbij wanden en plafonds werden afgewerkt met gefineerde, decoratieve latten van Decospan. Ze hebben een positieve impact op de sfeer en gezelligheid in de open ruimte, want ze doen ook perfect dienst als ruimteverdeler. 

 

                 

Foto: trendproductie Radical Glam van Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen, ph. Pim Top met Shinnoki houtfineer – Raven Oak

 

KUNST AAN DE WAND

De Raven Oak Shinnoki houtfineer is de perfecte wandbekleding voor het creëren van een luxe decor voor de presentatie van een hedendaags kunstwerk. De natuurlijke houtnerf structuur zorgt voor een natuurlijke ondertoon en doet een felgekleurd kunstwerk er mooi op uitkomen.

 

Foto: Paperstone® van Leeuwerik & Duropal/Thermopal U17019 – Cranberry, PaperStone® Slate en Graphite

 

100% GERECYCLED

PaperStone® is verkrijgbaar in 13 kleuren en verschillende maatvoeringen. Het keiharde materiaal heeft een natuurlijke uitstraling met de look van natuursteen. Het voelt echter zachter en heeft een hoge tactiliteit. Perfect voor in de keuken en badkamer.

 

Foto: trendproductie Radical Glam van Eigen Huis & Interieur met Corian Onyx van Leeuwerik, ph. Pim Top

 

TRENDKLEUREN ’90 

De trendproductie RADICAL GLAM is gepubliceerd in de Oktober editie van Eigen Huis & Interieur in Nederland en in de edities van Feeling Wonen – Gael Maison in België en Frankrijk.  

 

GRATIS STALEN:

Klik op onderstaande link voor het aanvragen van een gratis staalpakket van de Leeuwerik materialen die inhaken op dit trendbeeld.  

 

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?