ZEEWONDER
ZEEWONDER
Trendblog | Monique van der Reijden

ZEEWONDER


INSPIRATIE VOOR EEN ORGANISCH INTERIEUR

De nieuwe woontrend ZeeWonder is geïnspireerd op de wonderbaarlijke onderwaterwereld van de oceaan. Onder het wateroppervlak wordt het blauw blauwer, het groen groener en elke levensvorm magischer. Met dit organische interieur in oceaantinten creëer je een nieuwe frisheid en kalmte. Pijp- en buisvormige constructies zijn overal in het designlandschap met meubels die aan koraal en zeedieren doen denken. Door hoogglans te combineren met rulle texturen ontstaat een wonderwereld. In deze oase van rust geeft de Shinnoki houtfineer Frozen Walnut van Leeuwerik het interieur een warmere en luxe uitstraling. 

 

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik:

“We inspireren graag onze klanten met out-of-the-box inspiratie. Onze materialen maken een verschil in sfeerbeleving, duurzaamheid en innovatie. In de nieuwe Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen – Gael Maison wordt onze Shinnoki houtfineer collectie toegepast in de trendproductie ‘ZeeWonder”

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: trendproductie ZeeWonder van Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen, ph. Pim Top

 

DE DIEPTE IN

In de slaapkamer krijgt de oase van watertinten een dynamische en stoere oppepper met glanzend zwart als bedtextiel en de walnoten fineerhouten wand van Leeuwerik. Aluminium, RVS en hoogglans zilver zijn nieuwe metallic optieken. Niet alleen in materiaal maar ook in vorm is zachtheid en comfort trending. Ronde, organische, opblaasbare en ‘puffy’ vormen zetten de toon voor meer well-being. Lichte hout- en natuursteenoptieken en de accentkleuren lime, zeewiergroen en aquablauw vinden elkaar in dit trendinterieur voor 2024.

 

STYLINGTIP

Bekleed een wand in deze slaapkamer met het warme ‘Frozen Walnut’ houtfineer uit de Shinnoki collectie van Leeuwerik. Hiermee geef je de sfeer meer warmte en een luxe draai. De koelere watertonen komen zo in balans. Combineer de wanddecoratie met design in de trendkleuren turquoise en lime. 

               

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: trendproductie ZeeWonder van Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen, ph. Pim Top

 

VORMCONTRAST

Onderwaterstromingen en koraaltexturen combineren mooi met de golvende nerf in walnoot, maar zeker ook met de rechte lijnen en diagonale facetten. De Shinnoki houtfineercollectie heeft een subtiel matte look en is niet van massief hout te onderscheiden. De verticale organische belijning van de houtnerfstructuur versterkt het natuurlijke karakter van het interieur en maakt de kamer optisch hoger. In deze trend signaleren we een mix van grafische en organische vormen en lijnen die elkaar in balans brengen en versterken.

 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: retaildesign Yabu Pushelberg, Printemps Doha in Qatar

 

TOEKOMSTBEELD IN RETAIL

Een vertaalslag van de trend ZeeWonder beleef je in het interieur van Printemps Doha in Doha Oasis in Qatar, een warenhuis ontworpen door toparchitect Yabu Pushelberg. Een perfecte symbiose van waterkleuren en warme, natuurlijke optieken die samensmelten in een setting van strakke grafische lijnen en organische vormen. Hier draait alles om beleving op een museale manier.

                 

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: keukenontwerp, Chromastudio ph. Riccardo Gasperoni, Ursula Futura - Wet Bowl en Cassina vaas Cross

 

WATERLANDSCHAP

Met de opkomst van watertinten in dit trendsignalement is de keuken als centraal middelpunt de plek in huis voor een dynamisch statement. Deze blauwe keuken heeft een frisse en rustige uitstraling omdat blauw nog steeds natuurlijk oogt met referentie naar een waterlandschap. Door de mix met houtfineer en zeekleurig glaswerk ontstaat het nieuwe gevoel. 

          

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: trendproductie ZeeWonder van Eigen Huis & Interieur en Feeling Wonen

 

GRILLIG & GOLVEND

Je waant je in dit trendinterieur als het ware ‘onderwater’. Je beleeft de sprankelende en helende werking van de waterkleuren, de grillige, anemoon-achtige structuren afgewisseld met gladdere oppervlakten zoals de Shinnoki fineerwand van Leeuwerik en de pvc-vloer Roots Mattina van Moduleo. De houtnerf geeft het interieur extra levendigheid en verhoogt het gevoel van exclusiviteit.    

            

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Trendproductie ZeeWonder, Cover Eigen Huis & Interieur 2023

 

GOLFBEWEGING MET CORIAN®

Golven, plooien en lussen: die hebben iets! De ritmische opeenvolging van recht en rond is gewoon prettig om te volgen met het oog. De Wave chair is geïnspireerd op de trend ZeeWonder en door Leeuwerik gemaakt uit één plaat Corian® – Mint Ice. Ideaal om met dit duurzame materiaal in te haken op de steeds belangrijker wordende organische lijnen in het interieur. 

         

Zeewonder trendblogZeewonder trendblog

Foto: Trendproductie ZeeWonder, Covers Feeling Wonen en Gael Maison

 

INTERNATIONAAL

De publicatie van de trendproductie ZeeWonder is te zien in de nieuwe editie van Eigen Huis & Interieur in Nederland en in de edities van Feeling Wonen – Gael Maison in België en Frankrijk.  

 

GRATIS STALEN

Klik op onderstaande link voor het aanvragen van een gratis staalpakket van de Leeuwerik materialen die inhaken op dit trendbeeld.  

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?