NATURAL LIVING
NATURAL LIVING
Trendblog | Monique van der Reijden

NATURAL LIVING


INGETOGEN KRACHT VAN DE NATUUR

We verlangen binnen steeds meer naar de sfeer van buiten; puur, natuurlijk en licht om een optimaal gevoel van well-being te creëren. Lichte naturellen staan centraal in deze Leeuwerik trend Natural Living waarbij het gebruik van verschillende houtoptieken de sfeer opwarmt. Het nieuwe witte palet – van grijs-wit tot crème-zand - wordt toon-op-toon toegepast. De combinatie met materialen zoals travertin, graniet en beton geven een aards gevoel.

 

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik:

“Graag informeren wij onze klanten over het duurzaam toepassen van onze materialen. De nieuwe trend Natural Living laat zien hoe het moderne interieur onder invloed van de natuur steeds organischer wordt. Het behoud van de natuur als uitgangspunt voor het interieurontwerp willen we graag concreet maken. De nieuwe Shinnoki houtfineer collectie is daar een goed voorbeeld van.”

 

interieurontwerp Jill Rooijakkersinterieurontwerp Jill Rooijakkers

Foto: interieurontwerp Jill Rooijakkers, coresdevelopment.be

 

DE NIS SPRINGT ERUIT

In dit interieur van topdesigner Jill Rooijakkers beleef je optimaal de monochrome, rustgevende uitstraling van het Natural Living interieur. Het gebruik van houtfineer doet de op maat gemaakte boekenkast en werkplek eruit springen. De sfeer warmt op door de houten tafels, het hoogpolige kleed en de boomstronken voor een organische twist. Het schilderen van het plafond met leemstuc effect is essentieel voor de totale sfeerbeleving.

 

NIEUW: SHINNOKI BRENGT HOUT TOT LEVEN

De nieuwe Shinnoki collectie koppelt de klassieke charme van hout aan het comfort van fineer. De sfeer in het interieur wordt warm en natuurlijk met deze mix van Shinnoki Sahara Oak en Shinnoki Milk Oak. Vraag nu gratis het stalenpakket aan dat speciaal is geselecteerd voor de trend Natural Living.       

 

     

Shinnoki – Bondi OakShinnoki – Bondi Oak

Foto: Shinnoki – Bondi Oak

 

INTERIEURADVIES

Voor deze op maat gemaakte wandkast is de nieuwe Shinnoki Bondi - Milk Oak gebruikt. Deze lichte houttint geeft het interieur een heldere en zachte uitstraling. Door de nieuwe extra matte afwerking is Shinnoki niet van massief hout te onderscheiden en is dankzij de laklaag van zes lagen krasbestendig en beter beschermd tegen vloeistoffen.

 

zwevende keuken van Garde Hvalsøezwevende keuken van Garde Hvalsøe

Foto: zwevende keuken van Garde Hvalsøe

 

DE ZWEVENDE KEUKEN

De nieuwste keukentrend laat een keuken zien die niet eens meer op een ‘normale keuken’ lijkt. Deze zwevende keuken van Garde Hvalsøe heeft de uitstraling van een ambachtelijk gemaakte dressoirkast waardoor de ruimtelijkheid en de modern-landelijke sfeer van dit interieur versterkt wordt.        

 

TRENDTIP: HOUT EN METAAL 

In de Natural Living trend combineren we hout met zilverkleurige metallics. Met de Shinnoki – Bondi Oak en Polyrey A106 - Alu Brillant heb je een natuurlijke en tijdloze combinatie voor een interieur- of meubelontwerp.

 

DUURZAME KWALITEIT

Het hout voor de Shinnoki collectie is afkomstig van verantwoord beheerde bossen. Door de unieke mixmatch-technologie die tijdens het productieproces wordt gehanteerd, ben je verzekerd van een harmonieus oppervlak van hoogstaande kwaliteit in houtfineer. Het oppervlak wordt geborsteld, in kleur gebeitst en transparant gelakt met een soft-touch acrylaat-urethaanlak. Het resultaat vindt het perfecte evenwicht tussen bescherming, een natuurlijk en zacht gevoel en de tijdloze elegantie van hout.

 

eettafel Liv in kiezelvorm van tabledusud eettafel Liv in kiezelvorm van tabledusud

Foto: eettafel Liv in kiezelvorm van tabledusud.nl

  

ORGANISCH

Organische vormen zijn de nieuwste trend in het interieur zoals deze kiezelvormige eettafel van Table du Sud. Vooral in deze licht eiken kleur met bijpassende eetkamerstoelen is het een sfeermaker in het naturellen interieur van nu. Laat je adviseren door de Leeuwerik experts om de meest actuele houtkleuren uit de Leeuwerik collectie te selecteren.  

         

ph. Bertrand Fompeyrine en onshusph. Bertrand Fompeyrine en onshus

Foto: batiik.fr, ph. Bertrand Fompeyrine en onshus.nl

 

INTERIEURBOUW MAAKT HET LUXE

Steeds meer mensen willen een luxe uitstraling in huis maar beseffen niet dat dit vooral om specifieke details en ambachtelijke interieurbouw draait. Door inspiratie beelden te laten zien zijn klanten sneller geneigd om voor de wat duurdere maar veel chiquere stijldeur, wand- en plafondafwerking en de op maat gemaakte trap te kiezen. Naturelkleurige, lichte houtsoorten zijn daarbij de materialen van nu. 

 

 Shinnoki - Desert Oak  Shinnoki - Desert Oak 

Foto: Shinnoki - Desert Oak 

 

FINISHING TOUCH: SHINNOKI | DESERT OAK

Van wandpanelen tot deuren en inbouwkasten; de nieuwe Shinnoki collectie brengt de schoonheid en warmte van het hout tot leven en door dieper te borstelen wordt de authentieke textuur van elke houtnerf versterkt. De Shinnoki Desert Oak heeft de perfecte neutrale en tijdloze uitstraling die mooi coördineert met glas, staal en beton.     

 

 Spa Caudalie in Bordeaux, ph. Maris Mezulis Spa Caudalie in Bordeaux, ph. Maris Mezulis

Foto: Spa Caudalie in Bordeaux, ph. Maris Mezulis

 

LESS IS MORE

De Spa Caudalie in Bordeaux is een oase van rust en well-being mede dankzij het witte, serene interieur. De houten, ronde wanden ervaar je als één sculpturaal element in de totale ruimte; ze creëren een extra warm gevoel en refereren naar de natuurlijke omgeving. Door te variëren in matte en glanzende optieken en gladde en grove structuren blijft de dynamiek van deze pure sfeer overeind. 

 

ZOUT & HOUT

Houten wandbekleding is zeer actueel in bijna elk nieuw project wereldwijd. De Shinnoki – Frozen Walnut heeft een extra warme uitstraling dankzij de walnoot houten kleur en structuur. Pas de Corian Salt toe voor de perfecte witte ‘zout’ tint in een tafelblad of compleet keukenblok; extra chic door de naadloze en vormbare werking van dit waterdichte en krasvrije materiaal.     

 

badkamer Hotbath, ph. Margriet Hoekstra en vazenbadkamer Hotbath, ph. Margriet Hoekstra en vazen

Foto: © badkamer Hotbath, ph. Margriet Hoekstra en vazen sklum.com

 

BADMEUBEL

Dit op maat gemaakte kubistische badkamermeubel is natuurlijk, stoer én functioneel. Corian® Solid Surface leent zich bij uitstek voor dit ontwerp omdat het naadloos, duurzaam, niet-poreus, herstelbaar en gemakkelijk schoon te maken is. 

 

BESTSELLER

Voor een modern-landelijk interieur is de Corian Neutral Concrete een bestseller als meest duurzame, hygiënische en tijdloze toepassing in de keuken en badkamer. Dankzij het naadloos verlijmen en de thermovorming krijgt het keukeneiland en badkamermeubel een sculpturale en luxe uitstraling. Warm de sfeer vervolgens op met de nieuwe Shinnoki Desert Oak houtfineer.

 

Derek Swalwell, architect van Rob KennonDerek Swalwell, architect van Rob Kennon

Foto: © Derek Swalwell, architect van Rob Kennon

 

HOUT & BETON

De interieurontwerpen van architect Rob Kennon uit Australië laten zien hoe in kleine functionele ruimtes de sfeer luxueus en trendy gemaakt kan worden. De mix van hout, beton en graniet loopt over van de zitkamer naar de keuken. 

 

Derek Swalwell, keukenontwerp van Rob KennonDerek Swalwell, keukenontwerp van Rob Kennon

Foto:  © Derek Swalwell, keukenontwerp van Rob Kennon

 

MEER HOUT

In moderne architectuur is de toepassing van duurzaam houtfineer de beste manier om de natuur in huis te halen. De Natural Living sfeer van deze keuken krijgt extra persoonlijkheid door het granieten keukenblad met uitgesproken adering. 

 

Beige Residence    Beige Residence    

Foto: ©kanstantsinremez.com, Beige Residence    

 

RAMMED EARTH

De muren van deze woning van Kanstantsin Remez zijn gemaakt met aangestampte aarde (de oeroude ‘rammed earth’ bouwtechniek) en zijn kaal gelaten, wat het idee overbrengt dat het huis uit het landschap "opduikt" en versmelt in zijn omgeving. Binnen brengt hout warmte en behaaglijkheid, in contrast met de stilte en koelte van de muren en travertijnelementen.

 

TRAVERTIN & HOUT

Travertin in het interieur is zeer actueel, helemaal in combinatie met honingkleurig houtfineer. Combinatie de Polyrey T108 Travertin Naturel met de Shinnoki – Sahara Oak voor een modern-landelijke uitstraling; deze houtfineer maakt deel uit van de nieuwe Raw Earth collectie van Shinnoki waarmee je direct de tactiliteit en het organische karakter van de natuur in huis verstrekt.

 

 Polyrey Signature Creation®, décor: Polyrey DI0A Diagonal Oak  Polyrey Signature Creation®, décor: Polyrey DI0A Diagonal Oak 

Foto:  Polyrey Signature Creation®, décor: Polyrey DI0A Diagonal Oak 

 

DIAGONALE TRENDSETTER

Polyrey presenteert in 2023 de Signature Creation collectie. Onze favoriet is de Polyrey D10A Dianogal Oak. De lichte eiken optiek met een diagonaal lopende houtnerf creëert een vernieuwend effect; natuurlijk maar ook grafisch. Perfect passend bij dit trendsignalement.

 

INSPIRATIE

De diagonale, organische strepen van de Polyrey DI0A brengen een nieuwe gelaagdheid die het op maat gemaakte meubilair in deze winkel trendy maakt met behoud van de natuurlijke sfeer. Helemaal complementair in combinatie met het contrasterende zwarte terrazzo als verzonken tafelblad.

 

Jente WillemJente Willem

Foto: kb-evolution21.com, ph. Jente Willem

 

TOON-OP-TOON

Het nieuwe witte interieur bestaat uit een toon-op-toon palet van lichte naturellen kleuren die doen denken aan zout, sneeuw, krijt en ijs. Je brengt dit modern-landelijke interieur tot leven met verschillende structuren in harde maar ook in zachte materialen. De collectie van Evolution21 is zo’n zachte aanvulling om mee te werken in een totaal interieurproject.     

 

VOORDEEL VAN CORIAN

Corian is een massief en homogeen materiaal dat volledig op maat gemaakt kan worden doordat het in elke gewenste vorm gebogen kan worden. De Corian Glacier white en Glacier Ice zijn de ultieme wittinten die tijdloos en helder werken in het interieur. De Corian Everest heeft een natuurlijke, minimalistische look die iets meer diepte creëert door de optiek van natuursteen.

 

schaal van anony salontafel Epic van gubi en bijzettafel Distinct van fermlivingschaal van anony salontafel Epic van gubi en bijzettafel Distinct van fermliving

Foto’s: schaal van anony.ca, salontafel Epic van gubi.com en bijzettafel Distinct van fermliving.com

 

STYLINGTIP: STEENGOED 

Kies accessoires in het Natural Living interieur gemaakt van travertin, marmer en graniet. Ze verrijken de sfeer dankzij hun monumentale uitstraling. Je versterkt de natuurlijke sfeer waarin hout al de hoofdrol speelt. Het is een uitdaging om meerdere natuurlijke materialen te mixen zoals dat buiten in de natuur vanzelfsprekend is.      

  

MEER WETEN OVER DE TREND NATURAL LIVING?

Laat je dan adviseren door de Leeuwerik experts of vraag het stalenpakket aan!

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?