OrganicBoard

20 producten

Van laag naar hoog sorteren
  1. Thermopal spaanplaat Organicboard W10410
    OrganicBoard spaanplaat W10410
per pagina
OrganicBoard van Thermopal, de duurzame keuze OrganicBoard van Thermopal, de duurzame keuze

OrganicBoard

OrganicBoard is spaanplaat met aan beide zijden een decoratieve gemelamineerde toplaag met een uniek toekomstgericht grondstofconcept. Door circa 50% OrganicGlue (biogene of "biobased" lijm) te gebruiken, kan het gebruik van fossiele grondstoffen bij de productie met meer dan 30% verminderd worden. OrganicGlue is gemaakt van biogene grondstoffen die in andere industrieën als bijproducten worden geproduceerd. Dit levert een bijdrage aan een betere verduurzaming, bespaart tot 20 m³ aardgas per 1 m³ OrganicBoard en ontkoppelt de productie grotendeels van de leveringssituatie voor aardgas en ureum. Daarnaast kan OrganicBoard FSC® geleverd worden. Net zoals DecoBoard kan OrganicBoard gezaagd, gefreesd, geboord en geband worden tot een uniek component voor het creëren van een meubel. Enkel de gebruikte lijm is verschillend tussen OrganicBoard en DecoBoard. Dit maakt OrganicBoard een zeer duurzame keuze!

 

Veelgebruikte toepassingen van OrganicBoard

Voor verticale toepassingen is OrganicBoard zeer geschikt, denk aan toepassingen als:

  • Keukens
  • Wand- en plafondafwerking
  • Meubilair
  • Balies
  • Badkamermeubels
  • Standbouw

 

OrganicBoard van Pfleiderer

 

Unieke eigenschappen van OrganicBoard

Wat OrganicBoard uniek maakt, is de biogene lijm (OrganicGlue) die voor de spaanplaat is gebruikt. OrganicBoard is in vele decors, afmetingen en diktes verkrijgbaar. Zo is OrganicBoard in kleurkoppeling met Duropal HPL verkrijgbaar.

 

Bekijk nu de OrganicBoard brochure!

Ontdek meer over OrganicBoard en bekijk de brochure hieronder.

 

 

Ontdek meer over OrganicBoard

Wil je meer informatie over OrganicBoard? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over dit duurzame product.