MYSTERIES OF EGYPT | Deel 1
MYSTERIES OF EGYPT | Deel 1
Trendblog | Monique van der Reijden

MYSTERIES OF EGYPT | Deel 1


EGYPTOLOGIE

Voor inspiratie in het interieur verwijzen we in deze trend naar hedendaagse concepten die refereren naar oude symbolieken en mysterieuze culturen. De grootmeesters op het gebied van architectuur en design uit het oude Egypte zijn een bron van inspiratie. Van sacrale piramides tot nieuwe vormen die hun tijdloze waarde nog zullen bewijzen: dit interieur staat vol met hedendaagse ‘schatten’ gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen.

 

“Een holistische aanpak van ontwerp tot interieurbouw is interessant voor het hedendaagse interieur. Het geloof dat alles met elkaar in verbinding staat, is een mooi concept om te coördineren en de sfeer in de perfecte balans te brengen.”

Maarten Smulders, algemeen directeur Leeuwerik

 

TOEKOMSTARCHIEF

In deze woontrend worden opvallende hout- en steenstructuren met elkaar gecombineerd. Zichtbare noesten, vlammende marmeraderen en kleurrijk terrazzo versterken samen het contact met de natuur in huis. De nieuwe Duropal/Thermopal collectie blinkt uit in extra matte optieken zodat de beleving van het materiaal niet van echt te onderscheiden is. Facet vormen en taps toelopende schuine wanden zijn nieuw op het designfront. 

 

Keuken Neo-Leaf van nolte-kuechen.de en op maat gemaakte piramide van plaatmaterialenFoto’s: keuken Neo-Leaf van nolte-kuechen.de en op maat gemaakte piramide van plaatmaterialen: Duropal/Thermopal F76160 - Alux Champagne en S63063 - Botticino

 

DUOTOON

De nieuwste keukentrends laten een natuurlijke en minimalistische keuken met een warme, rustgevende sfeerbeleving zien. De ontwerptruc is om duo-toon te gaan in materialen. In deze keuken is er één kleur hout gekozen die tot en met het plafond en de kozijnen is doorgevoerd. De warme uitstraling van hout komt in balans met de toepassing van neutraal wit en één soort beton- of natuursteenlook zoals de nieuwe Duropal/Thermopal Botticino.

 

METALLIC MOOD

Er gebeurt veel op het gebied van metallic materialen voor een glanzend of stoer accent in de ruimte. De nieuwe high-tech collectie in metallic plaatmateriaal van Duropal/Thermopal verrast met doorleefde finishes en voelbare structuren die doen denken aan geoxideerd, gebobbeld of ge-scratched metaal. Voor nog meer retro-vibe is de Arpa 3426 - Gold Seventy met een ingetogen glansoptiek een aanrader.

 

Arpa Marmo Olimpo – Duropal/Thermopal U18148 - IJsblauw - Tegelcollectie Wow Design Grace van casaceramica.co.ukArpa Marmo Olimpo – Duropal/Thermopal U18148 - IJsblauw - Tegelcollectie Wow Design Grace van casaceramica.co.uk

 

HEMELSBLAUW IS HOT

Een verkoelende sfeer creëer je met de nieuwe trendkleur hemelsblauw gemixt met wit marmer. In de nieuwe collectie van Leeuwerik vind je marmeroptieken met XXL adering – zoals de Arpa 3493 - Marmo Olimpo - die een ruimtelijk effect hebben in de totale ruimte. De U18148 - IJsblauw van Duropal/Thermopal leent zich uitstekend voor toepassing in de keuken dankzij het herstellend vermogen bij eventuele krassen in het blad en de matte, zachte optiek van dit duurzame materiaal. 

 

Muurverf Spring Air van jotun.com en bijzettafel Mineral Sculptural van fermliving.comFoto: Muurverf Spring Air van jotun.com en bijzettafel Mineral Sculptural van fermliving.com

 

ALTIJD VOORJAAR

Hoe verfrissend is het voorjaarsgevoel dat ontstaat met limoenpastel kleuren, de nieuwe generatie ‘witte’ meubelen en natuurlijke materialen. In de collectie van Ferm Living vind je een sculpturale bijzettafel die uitgehouwen lijkt van steen. De ‘oeroude’ en handgemaakte look van design maakt het interieur doorleefd en nostalgisch. 

       

LICHT GRAAG

De Duropal/Thermopal collectie van Leeuwerik presenteert naast mooie lichte hout- en krijtsteendesigns ook frisse trendkleuren zoals de Duropal/Thermopal U19506 - Lelie en U18148 - IJsblauw. De totale beleving van het interieur wordt licht, fris en ruimtelijk. 

 

Restaurant JIGI Poke van Studio Vaust, houten kruk Fels van OUT, achtergrond Arpa 2040 - Crisp Gold, Badkamer van Studio INDARestaurant JIGI Poke van Studio Vaust, houten kruk Fels van OUT, achtergrond Arpa 2040 - Crisp Gold, Badkamer van Studio INDA

Foto’s: Restaurant JIGI Poke van Studio Vaust, ph. Robert Rieger, houten kruk Fels van OUT, achtergrond Arpa 2040 - Crisp Gold, Badkamer van Studio INDA

 

NIEUWE RITUELEN

Omdat de snelheid van leven steeds harder gaat, is de behoefte aan reflectie, meditatie en het ‘nemen’ van vrije tijd waarin je ontspant steeds belangrijker. Het hebben van een bad-, kook- en eetritueel krijgt een nieuwe en holistische invulling. Echt bewust zijn van de ruimte om je heen, versterk je met sculpturale vormen gecombineerd met iets rechtstreeks uit de natuur zoals een boomstronk of een oude steen. De kleur groen is een blijver in het interieur van nu waarin steen, beton, glas en hout de basis vormen.

 

TRENDFILM MYSTERIES OF EGYPT

Inspiratie voor topprestaties met de trendfilm Mysteries of Egypt! Ontdek hoe je met deze trend het interieur gaat domineren en hoe je deze zelf toepast met onze materialen. Gegarandeerd een bron voor inspiratie! Bekijk nu de trendfilm hieronder:

 

 

Credits moodboard bovenaan: Links: Schuine wand in Polyrey G079 - Grain de Moutarde, aanrechtblok met schuine hoek uitgevoerd in Duropal/Thermopal F76157- Jacob Blauw, linkerzijde F76160 - Alux Champagne en rechterzijde S68048 – Abruzzo Colore, spoelbak + kraan via Dekker Zevenhuizen, glaasje Squidge van Anna Karlin. Trendproductie EH&I / Teken aan de wand, ph. Kaatje Verschoren; houten wand Duropal/Thermopal  R20284 - Wilton Oak Wit Behang Louvre x Pierre Frey Merveilles d’Egypte Hatchepsout + fauteuil Majordome, eetkamertafel- en stoel van Bart de Rooy/Iconic Design (Aki Agency), Op tafel: servies Soleil d’Hermès, kunstobject Vetcel van Bernard Heesen (Just Haasnoot) krukje Fels van Out, bloempot Aarde in wit van Sebastian Herkner voor Indigenus, Tropische planten via Chicplants en pvc-vloer LayRed Silky Satin 46920 van Moduleo Vloerlamp Bols van Mermelada Estudio/estiluz en wandlamp Aare van DeCastelli, Ribbelwand PanelPiedra - Concrete Panel Factory, trappen bij piramide in Corian – Lava Rock, rechterzuil Duropal/Thermopal U18148 - IJSblauw Schuine rechterwand in Duropal/Thermopal R20351 – Flamed Wood en bureau met half ronde boog uitgevoerd in Shinnoki - Mineral Triba en bureaublad in Arpa 3482 - Samas, stoel Circle van Overgaard & Dyrman, lampje Kino van Panier de Basket, metalen kast Secret Cubic van Olafur Elaisson voor Moroso, vaasjes ‘Soul Stone’ van Od Art & Design opeengestapelde bijzettafel en poef Halo & Halo High van Handed By, eikenhouten salontafel Table du Sud x Art in Return, vaasje Balance van Applicata, bruin gestreepte vazen Safa van Paola Paronetto en boek Egyptian Art van Taschen | Monique van der Reijden & Michelle Verheijen © Trend Compass

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?