Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Fineer, divers en groot aanbod bij Leeuwerik

Fineer met een krachtige massieve uitstraling is een specialiteit van Leeuwerik. Of je nu op zoek bent naar het populaire eiken of juist een exclusieve houtsoort wilt, Leeuwerik biedt garantie voor topkwaliteit. Bekijk snel onderstaande houtsoorten! Nog zoekende naar inspiratie? Kom dan naar de Leeuwerik Veneerstudio en beland in een walhalla van fineer. Hier zijn vele houtsoorten te aanschouwen en vindt u ongetwijfeld het geschikte fineer voor uw project.

Het fineer van Leeuwerik

Querkus Eiken fineer

Querkus

Querkus is een speciale collectie eiken fineer met maar liefst 12 verschillende designs. Eiken fineer is tijdloos en immens populair. Vandaar dat de Querkus-collectie is ontwikkeld. Deze komt tegemoet aan alle huidige wensen met betrekking tot eiken en biedt vele verwerkingsmogelijkheden. 

Ontdek Querkus

Shinnoki

Shinnoki

Shinnoki is een collectie kant-en-klare gefineerde panelen. Het fineerhout is al op een drager verlijmd en heeft al twee laklagen genoten. Hierdoor hoeven deze niet meer geschuurd, gelakt of gebeitst te worden. Ze zijn direct klaar voor verwerking in een interieur. 

Ontdek Shinnoki

Nordus Scandinavisch fineer

Nørdus

Nørdus is een toegankelijke collectie van gefineerd plaatmateriaal die perfect past bij de trend naar een meer Scandinavische en modernistische interieurvormgeving. De ‘Nørdus’ collectie bevat 8 designs die perfect passen bij een hedendaags interieur en die aanzetten tot creativiteit. 

Ontdek Nørdus

Eiken kopsgevoegd

Eiken kopsgevoegd

Pas kort in het assortiment, maar nu al zeer populair: Eiken kopsgevoegd fineer. Eiken kopsgevoegd fineer bestaat uit losse fineervellen die aan elkaar worden gevoegd. Hierdoor ontstaat een plaat met een mooi gefineerd patroon en het uiterlijk van massief hout.

Ontdek eiken kopsgevoegd

Look Likes

Look'Likes

Het bijzondere aan Look'Likes is dat het net zoals ieder ander fineer echt hout is, maar een andere houtsoort. Een goedkopere houtsoort wordt zo verwerkt dat het de look krijgt van een andere houtsoort. Hiermee is Look'Likes een populaire budgettopper.

Ontdek Look Likes

Decoflex

Decoflex

Zoals eerder verteld is, is Decoflex geen speciale collectie. Decoflex is standaard in 0,6 mm dunfineer verkrijgbaar. Alleen de meest toegankelijk hebben ook een dikkere variant. Decoflex heeft in totaal meer dan 100 houtsoorten in vele verschillende kleuren. 

Ontdek Decoflex 

 

Fineer uitkiezen

Op zoek naar de juiste fineersoort?

Kom naar de Veneerstudio!

Bent u op zoek naar iets bijzonders, naar kwaliteit, overzicht en een goede dienstverlening? De nieuwe Veneerstudio van Leeuwerik Plaat is een waar Walhalla voor menig ontwerper, architect en designer. Het is de ultieme schatkamer waar u dé fineersoort vindt die past bij uw project. Maak snel een afspraak en laat u verrassen. De koffie staat klaar!

BEZOEK DE LEEUWERIK VENEERSTUDIO

 

Fineer Black Box groot

Par-ky, de revolutionaire vloeroplossing

Par-ky is dat wat uw projecten afmaakt. Op zoek naar een vloeroplossing van hoge kwaliteit die makkelijk en snel te leggen is? Par-ky brengt het gevoel en de look van parket met het gemak van laminaat mét echte houten toplaag. Exclusief verkrijgbaar bij Leeuwerik.

Meer informatie

 

 

 

Breng uw interieur tot leven met Astrata wandbekleding

Voor een interieur met authentiek karakter! Nieuw Astrata: Wood for walls. Astrata is wandbekleding geïnspireerd door Querkus Oak Vintage. Het is opgebouwd uit kleine plankjes met verschillende diktes. Hiermee ontstaat een subtiel 3D-oppervlak. Voor een karaktervolle en tijdloze uitstraling is Astrata een must!

Meer informatie

Het bewerken van fineer

Fineer is echt hout. Het mooie aan hout is dat het vele bewerkingsmogelijkheden heeft. Het kan geschuurd, gelakt, gebeitst of geolied worden. Ook kunnen er verschillende kras- of borsteltechnieken op worden losgelaten.

Kras- en borsteltechnieken
Op het gebied van kras- en borstelbewerkingen heeft Querkus al een grote voorsprong. Zij hebben maar liefst 8 kras- en borsteltechnieken om op het eiken fineer toe te passen. Daarmee kan al een mooie structuur worden toegepast en wordt de natuurlijke look van eikenhout gecreëerd. Enkele van deze technieken zijn ook toe te passen op andere fineercollecties.

Bekijk de oppervlaktebewerkingen

Lakken, beitsen en oliën
Fineer kan ook afgewerkt worden met lak, beits of olie. Hiermee kan een ander kleureffect worden gegeven, maar blijft het authentieke gevoel van hout bewaard. Er zijn vele verschillende soorten die op het hout kunnen worden toegepast. Zo creëer je de look die je wilt. Nørdus is een collectie die hiervoor gemaakt is. Bekijk daarvoor hun website.

Bekijk de Nørdus bewerkingen

Hoe wordt fineer gemaakt?

De snijwijze van fineer

Buiten vanzelfsprekend de houtsoort zijn ook de snij- en voegwijze van het fineer zeer belangrijk. Hierdoor kan er een wild of rustig patroon tot stand komen.

Afrol
De makkelijkste snijwijze is afrol. Het mes wordt simpel op de boomstam gezet en deze wordt als een tapijt afgerold. Er ontstaat dan wel een druk oppervlak.

Dosse fineer
Men kan ook een dosse fineer nemen. Bij een dosse fineer wordt er door het hart van de boom gesneden. Dan ontstaat er een patroon dat ook wel bloem wordt genoemd.

Kwartier normal cut en kwartier rift cut
Bij deze twee snijwijzen wordt er haaks op de jaarringen gesneden. Het voordeel hiervan is dat er een regelmatig patroon met rechte lijnen ontstaat.

Snijwijzen Fineer

De voegwijzen van fineer

Voegwijzen Fineer Leeuwerik

De voegtechniek van fineer

Naast de snijwijze en de houtsoort is ook de voegtechniek zeer belangrijk in het uiterlijk van de plaat. Het sorteren van fineer wordt nog handmatig met het blote oog gedaan. Zo wordt bepaald wat de mooiste plaat is. Er zijn vier verschillende voegtechnieken.

Boek
Bij een boek worden de vellen twee aan twee gespiegeld. Hiermee wordt een plaat gecreëerd waarbij de levensloop van de boom geschetst wordt.

Geschoven
Bij het schuiven van fineer wordt de stapel letterlijk achter elkaar geschoven. Hierdoor ontstaat een regelmatig patroon in de plaat. Het is zeer geschikt wanneer het fineer nog moet worden ingekleurd.

Gedraaid geschoven
Voor de verwerker is dit de makkelijkste manier van aanleveren. Er is namelijk geen onder- of bovenkant bij deze plaat. Hierbij is er ook sprake van een regelmatig patroon.

Mixmatch
Mixmatch is de enige voegwijze zonder patroon of regelmaat. Fineervellen van verschillende boomstammen worden gebruikt om een plaat te creëren. Deze gepatenteerde techniek van Decospan zorgt voor de karakteristieke uitstraling van echt massief hout.

Goed te weten

Basisplaten voor fineer

Wanneer u fineer bij Leeuwerik koopt, kiest u zelf het plaatmateriaal waarop het fineer wordt verlijmd. Welk plaatmateriaal past het beste bij uw behoeften? Dikte, afmeting en kwaliteit, de keuze is aan u.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×