Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Ons fineer

Fineer is één van de mooie producten van Leeuwerik. De verschillende collecties van Querkus, Nørdus, Look Likes en Shinnoki nemen een groot deel van ons assortiment in. Daarnaast hebben we met Decoflex nog een groot aanbod in dunfineer. Graag vertellen wij over de diverse mogelijkheden die fineer heeft in bewerking en decoratie.

Querkus Baltimore

Eiken fineer

Fineer is echt hout

Fineer is hout en hout kan werken, dit is voornamelijk het geval bij massief hout. Met fineer kan dit voor het grootste deel voorkomen worden. Dit kan door een MDF of triplex plaat aan beide kanten te bewerken met een fineer van dezelfde dikte. Het fineer van Nørdus, Querkus, Look Likes en Shinnoki wordt op deze manier geleverd. 

Naast dat fineer minder werkt, kan het wel de echte structuur hebben die massief hout ook heeft. Ga maar eens met je hand over een plaat van Querkus of Shinnoki. Je merkt dan dat deze niet alleen authentiek lijkt, maar ook aanvoelt. Zo staat fineer gelijk aan levensecht hout. Wanneer je een gefineerde plaat vergelijkt met een massieve plaat zullen weinig mensen het verschil zien.

Het bewerken van fineer

Fineer kan net zoals massief hout bewerkt worden. Dit is afhankelijk van de dikte. Een dunfineer kan moeilijker bewerkt worden dan een dikfineer. Leeuwerik organiseert eens per jaar de fineerworkshop. Tijdens deze workshop laten wij samen met Decospan, Hesse Lignal en Rubio Monocoat die mogelijkheden zien voor het bewerken van een fineer met lak, beits of olie.

Een lak of olie kan gebruikt worden om de kleur aan te passen. Hierdoor kan er net een ander effect aan worden meegegeven. De Nørdus-colllectie is volledig ontwikkeld met bijbehorende bewerking van bovenstaande merken. Klik hier om de verschillende bewerkingen met lak en olie te bekijken.

Fineer, in een collectie en op maat

Er zijn verschillende fineercollecties, zoals Querkus en Shinnoki, maar het kan ook op maat worden aangeleverd. Hiervoor heeft Decospan, Decopanel, Decoply en Decoflex ontwikkeld. Bij deze producten kunt u zelf de houtsoort, snijwijze, voegtechniek, kwaliteit, drager en verwerking uitkiezen. Hierdoor kan het product volledig naar wens worden afgestemd.

Zo kan het fineer worden aangeleverd op een paneel, zoals MDF of spaanplaat, fineer of papier. Met de product builder van Decoflex zijn alle mogelijkheden eenvoudig te ontdekken 

Decoflex dunfineer 

Goed te weten

Basisplaten voor fineer

Wanneer u fineer bij Leeuwerik koopt, kiest u zelf het plaatmateriaal waarop het fineer wordt verlijmd. Welk plaatmateriaal past het beste bij uw behoeften? Dikte, afmeting en kwaliteit, de keuze is aan u.

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op