MYSTERIES OF EGYPT | Deel 2
MYSTERIES OF EGYPT | Deel 2
Trendblog | Monique van der Reijden

MYSTERIES OF EGYPT | Deel 2


ONEINDIG MOOI

Dat de oude Egyptenaren een eeuwigdurende impact zouden hebben op hoe we anno 2023 wonen, is geweldig om te onderzoeken. De symbolische wijze van ontwerpen inspireert om meer waarde toe te kennen aan objecten waar we ons dagelijks mee omringen. Net als een sieraad dat geluk brengt, kan ook aan een interieur vorm worden gegeven met een diepgaandere betekenis. 

 

“Hoe duurzaam is de gedachte om een interieur te ontwerpen dat tijdloos en stijlvol is. Door met natuurlijke materialen en kleuren te werken, is de sfeer altijd in balans. De mix van vintage en nieuw collectible design vermengt de stijlperiodes en verbindt het verleden met het heden.”

Chris van Kessel, commercieel directeur Leeuwerik

 

EEUWENOUD

Materialen met een oude, doorleefde uitstraling versterken de natuurlijke sfeer in het interieur. In de nieuwste materialentrends worden hout-, steen- en metaaloptieken geïntroduceerd waarvan het net lijkt alsof ze eeuwenoud zijn, door zon en water zijn aangetast. Combineer met jonge voorjaarstinten en zwart (bij voorkeur zwart geblakerd, fire-coated hout is populair). 

 

Foto’s: trendproductie ‘Teken aan de wand’ voor de Eigen Huis & Interieur, Styling Monique van der Reijden / ph. Kaatje Verschoren, Wastafel Athene van kreoo, achtergrond uitgevoerd in Duropal/Thermopal decors

 

SCULPTUUR

Overweeg als interieurontwerper of architect eens om voor elk oppervlak in een ruimte een ander natuurlijk materiaal te kiezen waarbij het plafond ook meetelt. Durf daarbij niet alleen in kleur maar ook verschillende structuren te variëren voor het verhogen van de tactiliteit van de ruimte. De marmeren wastafel Athene van Kreoo heeft een sacrale vormgeving. Door sculpturale objecten toe te passen, versterk je de “er is meer tussen hemel en aarde” sfeer.

 

INNOVATIEF

Van oudsher worden wanden bekleed met stoffen panelen voor een warmere, chique uitstraling. Nieuw in de Leeuwerik collectie is de Duropal Jacob Blauw - F76157 waarmee je de wand of een meubelstuk een denim look & feel kan geven. Heel verrassend in combinatie met steen of hout.

 

Foto: Restaurant Veneno van Pragma Estudio + Monteón Arquitectos Asociados, ph. César Béjar Studio, 
Shinnoki – Mineral Triba

 

ZANDSTORM

Bij binnenkomst in het Spaanse restaurant Veneno ontdek je hoe een monochrome look voor een interieur fantastisch kan werken. Door in hetzelfde kleurenpalet te experimenteren met leemstuk, hout, leer en organische vormentaal is het allesbehalve saai. De showstopper is het gedecoreerde plafond dat lijkt op een eeuwenoude Inca wandbewerking met mythische betekenis.

 

Foto’s: wandlamp Stick so van contardi-italia.it en keuken Avolia van kvik.nl

 

INTERIEURTIP: COOL METAL

In de overvloed aan warme woestijnkleuren die door de designwereld waaien, is het een interieurtip om te combineren met coolere metaalkleuren zoals nikkel en blauwstaal. Een ‘hand bewerkte’ finish verhoogt het ambachtelijke gevoel waardoor het interieur nog persoonlijker wordt.

 

BLIJF BIJ!

Het team van experts bij Leeuwerik zijn allround in het geven van advies. Naast de nieuwste trends wordt ook de vertaalslag gemaakt van noviteiten naar het interieur van nu. Voor de optimale toepassing en verwerking van de materialen zijn er workshops om je eigen expertise bij te spijkeren.

     

Foto’s: Lamino Edition 22 van swedese.se, salontafel Table du Sud x Art in Return, Arpa 4630 - Inari en Arpa 3482 - Samas

 

INTERIEUR STYLINGTIP

Verhoog de persoonlijke en verstilde sfeer door accessoires met aparte vormen te verzamelen in huis. Trending zijn de archetypische vormen zoals de pyramide, de boog, de cirkel en facetten.

 

LEEUWERIK TREND IN DE PUBLICITEIT

 

TREND: EGYPTOLOGIE

We hebben behoefte aan een duurzame invulling van het interieur en een holistische diepgang in design. In de nieuwste Wonen trendproductie van Feeling Wonen, Gaël Maison en Eigen Huis & Interieur staan hedendaagse symbolen en tekens centraal die richting geven aan de sfeer en beleving in huis. Hierbij komt de inspiratie zowel uit het verleden als het heden; Van de mystieke architectuur en rituelen van de oude Egyptenaren tot hedendaagse kunst van onder andere Kasper Boelens die moderne Hiërogliefen als een wandschildering op de muur schildert. Zo ontstaat een uniek interieur vol collectible design en kunstschatten. Stylist Monique van der Reijden koos de fineerwand in licht eiken van Leeuwerik als wanddecoratie in deze trendvisualisatie.

 

 

Dit trendinterieur beleven we natuurlijke kleuren en materialen met opvallende structuren. Het fenomeen ‘betonlook’ krijgt een complete metamorfose met de nieuwe betonlook ribbelwand PanelPiedra Concrete Panel Factory van Leewerik. De op maat gemaakte piramides zijn samengesteld met de nieuwste collectie plaatmateriaal van Duropal/Thermopal. v.l.n.r. piramide 1: F76160 - Alux Champagne en S68048 - Abruzzo Colore; piramide 2: S63063 - Botticino en F76157 – Jacob Blauw, p.o.a (alles via Leeuwerik).

 

TRENDMAGAZINE MYSTERIES OF EGYPT

Heb jij het trendmagazine Mysteries of Egypt al gezien? Wacht niet langer en bekijk het magazine hieronder want het is een garantie voor volop interieurinspiratie! Dit magazine staat vol met inspirerende beelden uit deze trend en je ziet hoe onze materialen in deze trend worden toegepast.

 

 

Credits moodboard bovenaan: Links: Schuine wand in Polyrey G079 - Grain de Moutarde, aanrechtblok met schuine hoek uitgevoerd in Duropal/Thermopal F76157- Jacob Blauw, linkerzijde F76160 - Alux Champagne en rechterzijde S68048 – Abruzzo Colore, spoelbak + kraan via Dekker Zevenhuizen, glaasje Squidge van Anna Karlin. Trendproductie EH&I / Teken aan de wand, ph. Kaatje Verschoren; houten wand Duropal/Thermopal  R20284 - Wilton Oak Wit Behang Louvre x Pierre Frey Merveilles d’Egypte Hatchepsout + fauteuil Majordome, eetkamertafel- en stoel van Bart de Rooy/Iconic Design (Aki Agency), Op tafel: servies Soleil d’Hermès, kunstobject Vetcel van Bernard Heesen (Just Haasnoot) krukje Fels van Out, bloempot Aarde in wit van Sebastian Herkner voor Indigenus, Tropische planten via Chicplants en pvc-vloer LayRed Silky Satin 46920 van Moduleo Vloerlamp Bols van Mermelada Estudio/estiluz en wandlamp Aare van DeCastelli, Ribbelwand PanelPiedra - Concrete Panel Factory, trappen bij piramide in Corian – Lava Rock, rechterzuil Duropal/Thermopal U18148 - IJSblauw Schuine rechterwand in Duropal/Thermopal R20351 – Flamed Wood en bureau met half ronde boog uitgevoerd in Shinnoki - Mineral Triba en bureaublad in Arpa 3482 - Samas, stoel Circle van Overgaard & Dyrman, lampje Kino van Panier de Basket, metalen kast Secret Cubic van Olafur Elaisson voor Moroso, vaasjes ‘Soul Stone’ van Od Art & Design opeengestapelde bijzettafel en poef Halo & Halo High van Handed By, eikenhouten salontafel Table du Sud x Art in Return, vaasje Balance van Applicata, bruin gestreepte vazen Safa van Paola Paronetto en boek Egyptian Art van Taschen | Monique van der Reijden & Michelle Verheijen © Trend Compass

Monique van der Reijden 

Trend forecaster van Trendcompass.nl

Wil je deze blog delen?