Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Welkom bij de Leeuwerik Academy. Een nieuw initiatief van Leeuwerik. Wij zijn distributeur van bijzondere materialen met unieke bewerkingsmogelijkheden. Hiermee produceren onze klanten prachtige projecten. 

Als trotse leverancier van deze materialen vinden wij, dat wij een belangrijke rol hebben in de voorlichting. Daarom introduceren wij de Leeuwerik Academy. Bij de Leeuwerik Academy willen wij huidige en toekomstige interieurbouwers en meubelmakers laten zien wat er mogelijk is met onze producten. Daarom nodigen we ze uit om dit zelf te ervaren! Hier werken ze zelf in kleine groepen met basismaterialen, solid surface van Corian®, fineer van Decospan, olie van Rubio Monocoat, lijm van Bijlard International en HPL van Pfleiderer, Polyrey, Resopal en Arpa Industriale. Ook ontdekken ze het bijzondere plaatmateriaal van FENIX NTM en FENIX NTA. 

Zo leren onze huidige en toekomstige professionals wat er mogelijk is en wordt er nog lang van deze materialen genoten.

Bent u benieuwd naar de workshops en geïnteresseerd om deel te nemen? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Schrijf jezelf in!

Leeuwerik Academy

Basismaterialen

Het begint allemaal bij de basis. Bij de workshop basismaterialen gaan we in op de verschillende soorten MDF, spaanplaat en multiplex. Daarbij geven we extra aandacht aan houtherkenning. Je gaat zelf verschillende houtsoorten onderscheiden en leren voor welke toepassing welke houtsoort het meest geschikt is. Zet je schrap voor termen zoals kookwatervast en EN 314-2. Verlijmingen en markeringen zijn daarbij ook een belangrijk onderwerp. 

Fineer, lakken, beitsen en oliën

Leeuwerik Academy fineer

Fineer is één van de tijdloze materialen uit de interieurbranche. Waar je ook bent, de kans is groot dat het in de ruimte is. Het mooie aan fineer is dat het verschillende bewerkingsmogelijkheden heeft. Zo kan fineer worden afgewerkt met lak, beits of olie. Bij deze workshop laten we in samenwerking met Rubio Monocoat en Decospan de verbazingwekkende mogelijkheden zien.  

HPL en lijmen

DuropalArpa IndustrialePolyreyResopal, FENIX. Allemaal bekende HPL merken met eigen unieke kenmerken. Ontdek ze bij de Leeuwerik Academy. Wij laten zien waar het van gemaakt is en je ontdekt verschillende monstermaterialen. HPL wordt verlijmd op een drager. Daarvoor werken we samen met Bijlard International. Bijlard is een Nederlandse lijmproducent die uitgebreid kan uitleggen welke soorten lijmen er zijn en hoe deze toegepast worden. Je gaat zelf ervaren hoe sterk deze lijm is.

Corian®, solid surface

De solid surfaces van Corian® hebben bijzondere bewerkingsmogelijkheden. Dit gaat verder dan frezen, zagen of schuren. Verschillende delen kunnen haast naadloos aan elkaar verbonden worden. Onder invloed van hitte kan het unieke materiaal vervormd worden. Solid surfaces zoals Corian® worden vaak in keukens en badkamers gebruikt. Met name door de naadloze verlijming kunnen er unieke creaties in deze ruimtes ontstaan. Dit ga je zelf ondervinden tijdens deze workshop.   

Workshops in Eindhoven en op locatie

Al veel studenten, interieurbouwers en designers hebben bij ons in Eindhoven genoten van een workshop. Dan kunnen ze ook meteen zien hoe ons ultramoderne geautomatiseerde magazijn werkt. Daarnaast kunnen we de workshops ook bij uw bedrijf op locatie geven. Beloon uw werknemers met een interactieve activiteit waarbij ze hun vakkennis kunnen verbeteren.

Leeuwerik workshops bij Embe
De Leeuwerik Academy op locatie bij EMBE Interieurs.

Interesse in een workshop?

Ook behoefte aan extra kennis over plaatmateriaal? Of wilt u uw personeel verrassen met een ontspannende, maar ook verrijkende activiteit? Laat het ons weten! Neem contact op via uw vast aanspreekpunt bij Leeuwerik of meld je aan via onderstaand formulier.

SCHRIJF JEZELF IN!

Online workshops

Ook online bieden we de workshops Basismaterialen, Fineer & Oliën en Corian® van de Leeuwerik Academy aan. In deze online workshops wordt u ingedeeld in kleine groepjes waardoor er een interactieve sessie ontstaat en er de mogelijkheid is tot het stellen van vragen. Heeft u interesse in een online workshop? Schrijf je dan in via onderstaande button. Wij nemen vervolgens contact met u op om meer te vertellen over de workshops en het plannen van een datum.

SCHRIJF JE IN VOOR EEN ONLINE WORKSHOP

Leeuwerik Academy Online

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op

Om u beter tot dienst te zijn, gebruiken wij cookies op onze website. Hierdoor kunnen wij aan de hand van het gedrag op onze website nog betere service bieden. Als u verdergaat op onze website nemen wij aan dit u dit goed vindt. Meer informatie? Ga dan naar onze cookiepagina×