Eindhoven
040 290 50 50

Hoevelaken
033 254 10 54

Drachten
0512 58 28 83

Welkom bij de Leeuwerik Academy. Een nieuw initiatief van Leeuwerik. Wij zijn distributeur van bijzondere materialen met unieke bewerkingsmogelijkheden. Hiermee produceren onze klanten prachtige projecten. 

Als trotse leverancier van deze materialen vinden wij, dat wij een belangrijke rol hebben in de voorlichting. Daarom introduceren wij de Leeuwerik Academy. Bij de Leeuwerik Academy willen wij huidige en toekomstige interieurbouwers en meubelmakers laten zien wat er mogelijk is met onze producten. Daarom nodigen we ze uit om dit zelf te ervaren! Hier werken ze zelf in kleine groepen met basismaterialen, solid surface van Corian®, fineer van Decospan, olie van Rubio Monocoat, lak en beits van Hesse Lignal, lijm van Bijlard International en HPL van Pfleiderer, Polyrey, Resopal en Arpa Industriale. Ook ontdekken ze het bijzondere plaatmateriaal van FENIX NTM en FENIX NTA. 

Zo leren onze huidige en toekomstige professionals wat er mogelijk is en wordt er nog lang van deze materialen genoten.

Bent u benieuwd naar de workshops en geïnteresseerd om deel te nemen? Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Schrijf jezelf in!

Leeuwerik Academy

Er hebben al enkele workshops van de Leeuwerik Academy plaatsgevonden. Benieuwd naar hoe deze verlopen zijn? Klik dan op onderstaande buttons.

Basismaterialen

Corian

Fineer, lakken, beitsen en olië

HPL en lijmen

Basismaterialen

Het begint allemaal bij de basis. Bij de workshop basismaterialen gaan we in op de verschillende soorten MDF, spaanplaat en multiplex. Daarbij geven we extra aandacht aan houtherkenning. Je gaat zelf verschillende houtsoorten onderscheiden en leren waarvoor welke soort het beste geschikt is. Zet je schrap voor termen zoals kookwatervast en EN 314-2. Verlijmingen en markeringen zijn daarbij ook een belangrijk onderwerp. 

Meer informatie over verlijmingen en markeringen

Basismaterialen

Fineer, lakken, beitsen en oliën

Fineer is één van de tijdloze materialen uit de interieurbrache. Waar je ook bent, de kans is groot dat het in de ruimte is. Het mooie aan fineer is dat het verschillende bewerkingsmogelijkheden heeft. Zo kan fineer worden afgewerkt met lak, beits of olie. Bij deze workshop laten we in samenwerking met Rubio Monocoat, Hesse Lignal en Decospan de verbazingwekkende mogelijkheden zien.  

Meer informatie over fineer

Fineer

HPL en lijmen

Duropal, Arpa Industriale, Polyrey, Resopal, FENIX. Allemaal bekende HPL merken met eigen unieke kenmerken. Ontdek ze bij de Leeuwerik Academy. Wij laten zien waar het van gemaakt is en je ontdekt verschillende monstermaterialen. HPL wordt verlijmd op een drager. Daarvoor werken we samen met Bijlard International. Bijlard is een Nederlandse lijmproducent die uitgebreid kan uitleggen welke soorten lijmen er zijn en hoe deze toegepast worden. Je gaat zelf ervaren hoe sterk deze lijm is.

Bekijk onze HPL merken

Lijmen

Corian®, solid surface

De solid surfaces van Corian® hebben bijzondere bewerkingsmogelijkheden. Dit gaat verder dan frezen, zagen of schuren. Verschillende delen kunnen haast naadloos aan elkaar verbonden worden. Onder invloed van hitte kan het unieke materiaal vervormd worden. Solid surfaces zoals Corian® worden vaak in keukens en badkamers gebruikt. Met name door de naadloze verlijming kunnen er unieke creaties in deze ruimtes ontstaan. Dit ga je zelf ondervinden tijdens deze workshop.   

Meer over Corian®

Website Corian

Aanmelden nieuwsbrief

Bel me even a.u.b.

Meer informatie?

Heeft u vragen en wilt u meer weten over Leeuwerik? Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

 

Neem contact met ons op